dinsdag 24 november 2009

Worsten maken.
















In het Binnenland van Andalusie is het in de witte dorpjes en op het platte land nog heel gewoon dat men eens per jaar een varken slacht en daar dan worsten voor het hele jaarvoor maakt en de hammen ( hmm lekker ) zelf droogt, deze hammen kun je dan ongevere 1 jaar eten opeten.
Dit gebeurt dan meestal rond deze tijd van het jaar, hoogdrukgebied met frisse nachten maar geen vocht in delcht, dat ie et ideale klimaat voor het maken van worden en het te laten drogen.
Wij zelf slachten geen varken maar kopen vlees bij de slager, brengen naar eigen smaak onze kruiden aan en maken onze eigen worsten. vamdaag is het zover, de huisvrouwen zijn al enige dagen met de voorbereiding bezig geweest, vandaag vroeg op om het vlees op te halen in de stad bij de slager.
Dan snel naar huis, de kruiden aanbrengen en het werk kan beginnen.
Hoe het in zijn werk gaat ziet u op volgend filmpje http://www.youtube.com/watch?v=PNIRSVBDwEU
Nadat de vrouwen vandaag alle worsten hebben gemaakt komt mijn taak morgen om alle worsten op te hangen, daar moeten ze dan nog ongeveer een maand lang drogen en dan zijn ze klaar om opgegeten te worden.
Over enkele weken zullen we u informeren wanneer alle worsten ( 80 kilo) gedroogt zijn en wanneer ze klaar zijn om opgeten te worden en hoe ze er dan ( ook van binnen) uitzien.

Geen opmerkingen: