dinsdag 20 mei 2014

Jerez de la Frontera Andalusie, voorjaarsfeest

In Jerez word elk jaar het bekende FIESTA DE LOS CABALLOS gehouden. ( oftewel het feest van de paarden)
In het voorjaar word er in elk dorpje of stad de bekende voorjaarsfeesten gehouden. de meeste voorjaarsfeesten worden in de maand mei gehouden.
In april kan het nog eens koud zijn of het kan nog regenen. in de maand juni kan het al veel te warm zijn om te feesten. daarom is de maand mei de meest ideale maand om te feesten.
Hier in Andalusie word dan ook de maand mei als EL MES DE LAS FIESTAS beschreven( maand van de feesten) en het voorjaarsfeest noemt men FIESTA DE LA PRIMAVERA.
Een van die feeste die er nu gehouden word is FIESTA DE LOS CABALOS in de stad JEREZ.
Naast de bekende vele eettenten de zogenaamde CASITAS waar word gedronken en gegeten en gedanst bestaat dit feest vooral door het laten zien van de prachtige gedresseeerde paarden waarover ze in Jerez beschikken.
Voor elke paardenliefhebber is het FIESTA DE LOS CABALLOS in Jerez dan ook een lust om het een keer mee te mogen maken.
Duizende paarden lopen versierd door de straten van de stad en op het feestterrien van maar liefst 52000 vierkante meter.
Op het feestterrein van Gonzalo Hontoria lopen overdag de spaanse señoras en señoritas in de traditionelñe flamengo kledij zie foto

Elk voorjaarsfeest ( FERIA ) staat er bekend om dat de spanjaarden er trots laten zien dat ze van dat ene kleine dorpje of grote stad afkomstig zijn.
een heel jaar lang word er dan ook gespaart om gedurende enkele dagen of een week vrij te nemen van hun werk en overdag in de FERIA te vertoefen op een paard of in een koets.
Daarna feesten in de CASITAS ( feesttenten/ feesthuisjes) wijn drinken en tapas eten. deze feesttente worden speciaal voor de feria opgebouwd.
Als u de paarden en koetsen tijdens het feest in Andalusie wilt zien dan moet u er overdag naar toe gaan, savonds lopen er geen paarden en koetsen meer over het terrein en door de straten i.v.m de uitwerpselen.
De geur van sherry en borden vol met tapas waaronder natuurlijk de geitekaas en GAMON,( ham) gaan er volop in. deze mogen dan ook absoluut niet ontbreken.
Wanneer de spanjaarden eenmaal op dreef zijn word er in de casitas volop gedanst en dat tot in de laatste uurtjes.

Het feest van de CABALLOS in Jerez word meestal de tweede week van de maand mei gehouden.
Dit jaar van 11 t/m 18 mei


Een reactie posten