dinsdag 20 oktober 2009

ceramic, op bezoek bij een ceramic fabriekje in het dorp Arjonilla, provincie Jaen


































































































































































Gisteren waren op bezoek bij een ceramic fabriekje, een klien familie bedrijf waar bijna alles nog met de hand word gemaakt en geschildert.
In de provincie JAEN, waar wij ons bevinden zijn 2 locaties bekend om hun ceramic, namelijk de stad BAILEN en het dop ARJONILLA.
In de stad BAILEN worden hoofdzakelijk grotere dingen gemaakt zoals stenen en bloempotten. maar ook borden en bekers. in BAILEN word hoofdzakelijk met alleen de grondkleur ( bruin) gewerkt en afgelakt.
In het dorp ARJONILLA worden kleinere dingetjes gemaakt en allemaal afgewerkt met 1 of meerdere kleuren.
Dit dorp maakt dan ook meer souvenirs en levert door heel europa, veel gaat er dan ook naar Frankijk, Belgie en ook Nederland. veel van wat er in ARJONILLA word gemaakt gaat naar de Blokker die u allen kent.
Wij gingen gisteren naar ARJONILLA. in het dorp Arjonilla worden namelijk ook de souvenirs die wij gratis aan onze klanten geven.
Onderweg een en al olijfboomgaarden te zien, zo ver als u maar kunt kijken.
We rijden naar Arjonilla op volgende manier:
1 eerst naar de N432 RICHTING CORDOBA
2 na 13 km rechtsaf richting Martos en Jaen , de A·316
3 5 km na de stad Martos neme we de A 306 richting Torredonjumeno en Porcuna.
4 na 9 km nemen we rechtsaf de afslag richting ARJONA.
5 voor dat we aankomen in Arjona rijden we eerst door het dorp Escanuela, aangekomen in ARJONA gaan we op het eerste kruispunt linksaf richting ANDUJAR.
6 5 km verderkrijgen we linksaf de afslag naar ons doel , het dorp ARJONILLA.
7 we rijden ARJONILLA naar binnen en ongeveer na 100 meter, vlak voor een pompstation gaan we linksaf. 100 meter verder deze straat in vinden we aan de rechte kant het bedrijf PACO BUENO, daar gaan we naar binnen, daar hebben we bovenstaande fotos voor u gemaakt + ook een fimpje gemaakt.
In het filmpje kunt u o.a. ook de oven zien waar deze mensen zelf hun ceramic in bakken.
Ook u als klant van ons bent altijd van harte welkom bij het familie bedrijfje van PACO BUENO, een leuk idee voor een ochtend of middag uit tijdens uw vakentie en om mischien wel een leuk souveniertje voor vrienden of familie mee te nemen.
In Arjonilla kunt u o.a. ook een paar bekende monumenten bezichtigen, namelijk het kasteel van MACIAS, een klein kasteel uit de 8 de eeuw en uit de tijd van de arabieren.
Dan is er nog de kerk van ENCARNACION, gotische constuctie uit de 18de eeuw.





Geen opmerkingen: