dinsdag 2 september 2014

Badplaatsen Andalusie, Salobreña

Salobreña, badplaats in Andalusie

Een vakantiehuis huren in Andalusie en een daguitstap maken naar een heerlijke rustige badplaats. geen massatoerisme maar een heerlijke vakantie badplaats in Andalusie met vrijwel alleen spaanse toeristen. dat vindt u in Andalusie in Salobreña aan de Costa Tropical.
We rijden vanuit onze vakantiehuisjes in Andalusie naar Granada, vandaar rijden we richting Motril dat ook aan zee ligt in Andalusie.

Aangekomen aan de kust gaan we rechtaf richt Salobreña, na nog geen km neemt u rechts de afslag Salobreña en u bent al bijna aan het strand.
genieten van uw vakantie

Salobreña in  andalusie bevind zich zoals gezegd aan de Costa del Sol in Andalusie. De gemeente Salobreña behoort tot de provincie Granada.
Salobreña bevindt zich op 65 km van Granada en 85 km van Malaga.
Het dorp heeft een totale oppervlakte van 34, 91 km2 en beschikt in 2013 over 12509 inwoners.
Salobreña in Andalusie beschikt over 2 stranden, namelijk de zongenaamde Playa de la Guardia met een zandstrand dat km lang is en het kleinere strand genaamd La Charca, deze laatste beschikt over een strand met kiezelstenen.


Economisch leeft Salobreña hoofzakelijk van toeristen, de badplaats beschikt over enkele hotels, km lange stranden en natuurlijk de bergen die zich direkt achter Salobreña bevinden.
Oudsheer waren de hooftinkomsten van salobreña fruit en vruchten, de naam van de kust waar het zich aan bevind zegt het eigenlijk al, COSTA TROPICAL. voorla Chirimolla, Mango en Kiwis worden hier nog steeds verbouwd-

Gemiddelt valt er hier maar 500mm neerslag per m2 per jaar.
De beide stranden la Guardia en la Charca worden gesplits door een grote rotspartij.
Deze gehele rotspartij kunt u bewandelen en ook helemaal rondzwemmen.
Ook voor snorkelaars is deze rotspartij een paradijs, vele vissoorten die u begeleiden tijdens het zwemmen.

We leggen u hier terplekke tijdens uw vakantie in Andalusie graag nog eens uit hoe u moet rijden en kijk anders even naar bovenstaande video, aan het eind van de video vindt u ook een beschrijving.

Voor veel meer vakantietips betreffende leuke excursies die u kunt ondernemen tijdens uw vakantie in 


Andalusie vind via volgende link :

videos over Andalusie

Een reactie posten