zondag 16 februari 2014

Entreekaarten Alhambra boeken, reserveren, uitrpinten Almahbra in Granada Andalusie

ALHAMBRA in GRANADA bezoeken, en entreekaarten reserverenDeze keer wil ik wat duidelijkheid geven om hoe u bij het Alhambra moet komen en op welke manier u entreekaarten kunt reserveren voor het Alhambra in Granada.
Ik krijg daar vaak vragen over van onze klanten omdat er eigenlijk weinig duidelijkheid is te vinden op het internet.
Op vele websites over Andalusie word u altijd maar verteld dat u vooral het Alhambra in Granada moet bezoeken omdat dat zo beroemd is, maar verder? en dan, hoe kom ik er , waar reserveer ik de entreekaartjes, war krijg ik de entreekartje van het alhambra ?, enz, enz ?
vandaag hoop ik dat ik u kan helpen met meer uitleg over deze vragen.
Als eerste waar ligt het Alhambra in Granada?
Het ligt aan de achterkant van Granada tegen de bergketen van de sierra nevada.
vanuit alle wegen dat u naar Granada rijdt krijgt u voordat u Granada binnenrijdt al de borden van SIERRA NEVADA en ALHAMBRA. zie foto


Eenmaal de afslag 132 genomen naar naar het Alhambra ( of de sierra nevada), dan krijgt u na ongeveer een km een tunnel
Aan het eind van deze tunnel moet u links afslaan. Er staan duidelijk de wegenborden met linksaf naar het Alhambra. ( rechtsaf voor diegenen die naar de Sierra Nevada willen.)
nadat u linksaf ben gegaan komt u meteen op een rotonde terecht. deze rotonde moet u nemen en de tweede afslag rechts nemen.( staat op de rotonde aangegeven).
Vervolgens moet u nog een een paar km deze weg volgen en u komt aan bij de parkeerplaats van het Alhambra.
Daar dient u een kaartje te nemen voor de slagboom, daarna krijgt u meteen aan de rechtse kant van u 3 parkeerplaatsen ( de parkeerplaatsen bevinden zich allemaal aan de rechtse kant nadat u bij de slagboom doorrijdt)
zie foto


Hieronder heb ik een link geplaatst die u kunt thuis in Nederland of Belgie kunt gebruiken om de route uit te printen.
eenmaal onderstaande link geopend kunt u links binnen de link een adres opgeven en daar de routebeschrijving naar het Alhambra vanaf dat adres aanvragen en daarna kunt u het uitprinten.  zeker makkelijk om te gebruiken als u uw vakantieadres in Andalusie al heeft.
https://www.google.nl/maps/preview#!data=!1m4!1m3!1d2757!2d-3.5884984!3d37.1756511!4m12!2m11!1m10!1s0x0%3A0x808dd1ef1221a27f!3m8!1m3!1d1244435!2d5.509644!3d52.469397!3m2!1i1024!2i768!4f13.1

Het   tweede onderdeel van mijn uitleg betreft de entreekaartjes en de openingtijden .
Er zijn 2 mogelijkheden om het Alhambra te bezoeken, namelijk in de ochtend en in de middag/avond.
Gedurende het hele jaar in de ochtend van  8:30 tot 14:00 uur
van 15 maart tot 14 oktober van 14:00 tot 20:00 uur en van 15 oktober tot 14 maart van 14:00 uur tot 18:00 uur
De kassas zijn al vanaf 8:00 geopend
kinderen tot 12 jaar betalen niet maar u dient daarvoor wel een kaartje te reserveren. iederen die naar binnen wil moet namelijk een kaartje hebben.
BELANGRIJK: entreekaarten kunt u pas vanaf 90 dagen op voorhand reserveren !

plattegrond van het AlhambraEntreekaartjes kunt u via internet of telefonisch reserveren.
Het makkelijkste is via de telefoon u belt dan 0034 ( spanje) en dan 902888001 wanneer u dan bent verbonden drukt u op de toets 2 van uw telefoon. u word dan geholpen door een persoon in het Engels. spreekt u Spaans, dan toets u 1 van uw toestel in en u word verbonden met iemand in het Spaans.
Wat u bij de hand dient te hebben is een geldige creditkaart. er zal u gevraagt worden op welke datum u het Alhanbra wilt bezoeken?, in de ochtend of de middag?, of er kinderen van jonger dan 12 jaar zijn?, hoeveel en of er gepensioneerden bij zijn?. deze laatste i.v.m de korting die er voor gepensioneerden is.  BELANGRIJK. er zal u ook gevraagt worden om welk tijdstip u de paleizen van het Alhambra wilt bezoeken. (de paleizen zijn een onderdeel van het Alhambra en hiervoor krijgt u maar 30 minuten tijdt om deze te bezoeken).
Eenmaal de dag, ochtend of middagsessie en het aantal personen waarvoor u reserveert overeen te zijn gekomen met de telefoniste, dan word er naar uw creditkaart gegevens gevraagt. uiteindelijk word dan de reservering door de telefoniste bevestigt.
Als u de entreekaarten via internet ( dus ook pas vanaf 90 dagen op voorhand) wilt reserveren, dan opent u onderstaande link.
http://www.ticketmaster.es/nav/en/mucho_mas/granada/alhambra_y_generalife_09oz/alhambra_general/entradas.html?canalMB=ALH&utm_campaign=ALH-weboficial&utm_source=alhambra-tickets.es&utm_medium=link&canalMB=ALH

UW ENTREEKAARTJE BIJ DE INGANG VAN HET ALHAMBRA:
Voor als u zowel via het internet als telefonisch heeft gereserveerd voor het Alhambra kunt u het snelste aan de entreekaartjes komen door deze zelf op te halen ( uit te laten printen) bij de daarvoor speciaal geplaatste gele automaten bij de ingang van het Alhambra.
BELANGRIJK . heb zowel uw creditkaart als een legitimatiebwijs bij de hand. voor het uitprinten van de entreekaartjes heeft u (DEZELFDE als waar u uw reservering mee heeft gedaan) uw creditkaart nodig.
Deze automaten bevinden zich aan de rechtse kant voor de ingang van het Alhambra 

lukt het u niet om de entreekaartjes uit te printen?, gaat u dan gewoon in de rij staan ( links bij de ingang) en u word dan verder geholpen aan het loket (zie foto) ( hier zal naast uw creditkaart ook om uw legitimatie bewijs worden gevraagd)


BELANGRIJK:
of u nu zelf uw entreekaartje heeft uitprint of uw entreekaartje bij het loket ophaalt, ER STAAT OP UW ENTREEKAARTJE DE BEZOEKTIJD DAT U DE PALEIZEN MAG BEZOEKEN. U DIENT DAAR 10 MINUTEN OP VOORHAND AANWEZIG TE ZIJN “!
HOE VIND U DE PALEIZEN ?
De paleizen vind u op volgende manier: wanneer u het Alhambra binnentreed si dat via de tuinen, daar komt u als eerste binnen. u komt dat op een lange laan met allemaal cipressebomen ( zie foto)
na enkele minuten lopen krijgt u dan aan de linke kant een bordje met LOS PALACIOS ( de paleizen aangegeven) .


voor diegene die die dus ofwel telefonisch of via internet een entreekaart voor het Alhambra in granada reserveren is het hier EINDE BERICHT.
Voor diegenen die een entreekaartje cash willen betalen of niet op voorhand willen reserveren vervolgen we ons bericht.
ENTREEKAARTJES CASH BETALEN of NIET OP VOORHAND GERESERVEERD EN U WILT OFWEL CASH OF MET CREDITKAART BETALEN:
Er zijn voor zowel de ochtendsessie als de middagsessie 3300 entreekaarten.
2700 entreekaarten worden er max maar verkocht op voorhand. dat wil zeggen dat er voor elke sessie elke dag nog 600 entreekaartjes verkrijgbaar zijn DIRECT AAN DE KASSA.
Daarvoor dient u er vroeg aanwezig te zijn. ( best al om 8:00 in de ochtend)
Tijdens het wachten in de rij kunt u op een scherm zien hoeveel entreekaartjes er nog beschikbaar zijn. dus eventueel kunt u al uitrekenen of u er nog inkunt of niet.
U entreekaartje kunt u dan zowel cash als met een creditkaart betalen.
Hier eindigt ons bericht . we hopen dat we u meer duidelijkheid hebben kunnen geven betreffende het ALHAMBRA monument.