zondag 23 oktober 2011

Een dag kastanjes zoeken in de SIERRA NEVADA
vandaag naar het natuurpark SIERRA NEVADA in de provincie Granada.
We rijden naar het natuurpark Sierra Nevada.


Hier zal eerdaags de eerste sneeuw vallen. Hier in de Sierra Nevada bevind izch de hoogste bergtop van het vaste land van Spanje, genaamd MULHACEN met een hoogte van 3485 meter.


Binnen dit natuurpark bevind zich ook het mooie gedeelt genaamd ALPUJARRAS, een uitgestrekt gebied met vele mooie witte dorpjes.


We rijden naar een wit dorpje genaamd PITRES en net buiten dit dorpje parkeren we.


net boven dit dorpje bevind zich een kastanjebomen bos. zoals we het noemen zijn dit de eetbare kastanjes, de TAMME KASTANJES. Een groot bos met grote bomen. daar zullen we eens enkele plastic zakken vullen. ( ze zijn immers gratis !!).


We bevinden ons hier op zo n 1500 meter hoogte en dat is aan de temperatuur al wel te merken. duidelijk frisser dan bij ons thuis.


Maar goed, altijd nog zo n 24 graden en daar doen we het voor haha !
Nadat we enkele plastic zakken hebben gevuld met kastanjes, en mooie fotos van de omgeving hebben gemaakt rijden we naar het witte dorp CAPILEIRA. daar bij een fontijntje vullen we cans met water. gezond bergwater van de SIERRA NEVADA. daar kunnen we weer enkele maanden thuis koffie van zetten.
Wat ons altijd weer opvalt zijn de bijzonder bouw van de woningen in deze omgeving , de platte daken met de vele schoorstenen.
We lopen nog even langs enkele souvenirwinkels om een paar interessante boeken over de SIERRA NEVADA te kopen.
heeft u vragen na het lezen van dit artikle?, mail ons en we leggen u graag uit hoe en waar u naartoe moet rijden tijdens uw vakantie in Andalusie

m.v.gr. fam Keeler


Een reactie posten