dinsdag 1 maart 2011

Cordoba, la Medina Azahara, erg mooie opgravingenla MEDINA AZAHARA.
Als we het over Cordoba hebben, dan denkt iedereen aan LA MEZGUITA, waarin zich een kerk, moskee en cathedraal bevinden.
Maar Cordoba heeft veel, erg veel te bieden o.a. MADINA AHAZAHARA.
Op maar enkele km ten zuidwesten van de stad Cordoba vind u deRuïnes van de hoofdstad van het westelijke kalifaat genaamd MEDINA AZAHARA.
Gebouwd begin in 940. Ze zijn van groot archeologisch belang en liggen ongeveer 5 km ten westen van de stad.
Ruïnes van de hoofdstad van het westelijke kalifaat, gebouwd begin in 940. Ze zijn van groot archeologisch belang en liggen ongeveer 5 km ten westen van de stad. Er is gratis toegang voor EU-burgers.
Al Madinah al-Zahra (Arabisch: المدينه الزهراء Medina al-Zahra) was een Arabisch-islamitische middeleeuwse stad. De ruïnes werden opgegraven vanaf de jaren 1910. Slechts ongeveer 10 procent van de 112 standplaatsen zijn opgegraven en gerestaureerd. De Medina Azahara speelde een grote rol bij de Andalusische islamitische architectuur.
De stad werd gebouwd door kalief Abd ar-Rahman III van Córdoba met de start tussen 936 en 940. De bouw duurde ongeveer 40 jaar. Nadat hij had zichzelf de titel kalief had gegeven in 928, besloot hij om zijn macht aan de wereld te laten zien door het bouwen van een paleis-stad. Het was de grootste bekendste stad die vanuit het niets werd opgebouwd in West-Europa, en heeft een reeks paleizen. Rond 1010 werd Madinat al-Zahra ontslagen tijdens de burgeroorlog, en dat leidde tot ontbinding van het kalifaat van Cordoba. De aanval veegde de stad van de kaart voor de duur van een millennium.
Wat er vandaag de dag nog zichtbaar is van de ruïnes van Madinat Al-Zahra is slechts 10%. Men is nog steeds bezig met opgravingen en restauratie. Het uitgegraven gedeelte wordt bedreigd door de illegale bouw van woningen.

Al Madinah al-Zahra (Arabisch: المدينه الزهراء Medina al-Zahra) was een Arabisch-islamitische middeleeuwse stad.
De ruïnes werden opgegraven vanaf de jaren 1910.
Slechts ongeveer 10 procent van de 112 standplaatsen zijn opgegraven en gerestaureerd.
De Medina Azahara speelde een grote rol bij de Andalusische islamitische architectuur.

De stad werd gebouwd door kalief Abd ar-Rahman III van Córdoba met de start tussen 936 en 940. De bouw duurde ongeveer 40 jaar. Nadat hij had zichzelf de titel kalief had gegeven in 928, besloot hij om zijn macht aan de wereld te laten zien door het bouwen van een paleis-stad.
Het was de grootste bekendste stad die vanuit het niets werd opgebouwd in West-Europa, en heeft een reeks paleizen.
Rond 1010 werd Madinat al-Zahra ontslagen tijdens de burgeroorlog, en dat leidde tot ontbinding van het kalifaat van Cordoba.
De aanval veegde de stad van de kaart voor de duur van een millennium.
Wat er vandaag de dag nog zichtbaar is van de ruïnes van Madinat Al-Zahra is slechts 10%. Men is nog steeds bezig met opgravingen en restauratie.
beste mensen nogmaals .. DE ENTREE is GRATIS !!
Via volgende link krijgt u een video te zien met prachtige fotos van Cordoba en gezongen door een bekende pop/rockgroep uit Spanje die de naam draagt MADINA AHZAHARA
klik hier om terug te gaan naar website http://www.welkom-in-andalusie.com
Een reactie posten