donderdag 2 juli 2009

het witte dorp Pampaneira / Granada AlpugarraHet bezonder mooie Witte dorp Pampaneira bevind zich in de provincie Granada.
We rijden via de N432 naar Granada en nemen de E902, richting Motril.
Onderweg krijgen we een afslag naar het dorp Orgiva, we rijden naar Orgiva.
In Orgiva nemen we de afslag richting PAMPANEIRA, we rijden nu geheel door de natuur, hoge bergen met diepe afgronden ( niet voor mensen met hoogtevrees) en veel kaktussen.
Opvallend onderweg is de afwerking van de daken van de traditionele landhuisjes, ze hebben namelijk geen dakpannen, het zijn allemaal vlakke daken waar ronde schoorstenen uitsteken, bijzonder fraai om te zien.
We rijden verder en verder, uitendelijk komen we aan in het dorp Pampaneira.
Een prachtig wit dorp ontzettend goed onderhouden en dat overduidelijk ECHT ANDALUSIE is !!
Smalle straatjes waar oude mensen lopen, barretjes, restaurants en bodegas, veel maar dan ook erg veel gezellige souvenirswinkels waar u uren kunt rondsnuffelen.
Erg bekend staat dit dorp om het maken en verkopen van een soort dekens, overal bij elke winkel hangen deze dekens aan de muren en zijn te koop, de prijzen liggen tussen de 16 en 27 euro.
Wij waren er een middag. U kunt Pampaneira zowel een hele ochtend, een hele middag, of in combinatie met andere leuke witte dorpjes in LA ALPUGARRA een hele dag bezoeken.
EEN ECHTE AANRADER voor tijdens uw vakantie bij ons in hartje Andalusie !!!

Andalusie vakantiehuizen bij fam Keeler